Melyik lézegravírozót válasszam?

Sokan keresnek minket telefonon, és gyakran felmerül a kérdés: „Melyik lézergravírozó lenne ideális számomra?” Ennek megválaszolására írok néhány fontos szempontot, ami segíthet a választásban.
Az első és legfontosabb tényező, hogy milyen anyagokra tervezzük a lézergravírozást, milyen mennyiségben és mekkora területet szeretnénk lefedni:

Amennyiben konkrét elképzelésünk van, hogy pl. bőrt, textilt, papírt, műanyagot, bambuszt, gumit vagy fát szeretnék gravírozni, és a munkaterület nagysága nem fogja meghaladni a 8 x 8 centimétert, továbbá nem számít a sebesség sem, akkor a legideálisabb és legköltséghatékonyabb választás a 3,5 Watt teljesítményű lézergravírozónk.

3,5 wattos lézergravírozó Bluetooth kapcsolattal:

Ennek a kis kompakt gépnek a mérete, 17x17x16 cm. Ha konkrét elképzelésünk van, és a munkaterületünk nem haladja meg az 8 x 8 centimétert, akkor az 3,5 Wattos lézergravírozó lehet a legmegfelelőbb választás. Ez kis mérete miatt könnyen kezelhető, és bár a munkaterülete alapvetően kisebb, nagyobb felületet is lefedhetünk, csak kisebb részekre bontva a munkát. A nagyobb felület gravírozása, ebben az esetben a készülék arrébb helyezésével oldható meg. Ez azt jelenti, hogy ha például egy fa asztalfelületre, vagy ajándék fa borosüvegtartóra szeretnék nagyobb szöveget gravírozni, akkor részekre kell bontani a szöveget.

Ennek a kis kompakt gépnek a mérete, 17x17x16 cm. Ha konkrét elképzelésünk van, és a munkaterületünk nem haladja meg az 8 x 8 centimétert, akkor az 3,5 Wattos lézergravírozó lehet a legmegfelelőbb választás. Ez kis mérete miatt könnyen kezelhető, és bár a munkaterülete alapvetően kisebb, nagyobb felületet is lefedhetünk, csak kisebb részekre bontva a munkát. A nagyobb felület gravírozása, ebben az esetben a készülék arrébb helyezésével oldható meg. Ez azt jelenti, hogy ha például egy fa asztalfelületre, vagy ajándék fa borosüvegtartóra szeretnék nagyobb szöveget gravírozni, akkor részekre kell bontani a szöveget.

A boros dobozon látható lézergravírozást is meg lehet oldani egyszerűen. Bontsuk három részre a szöveget így: REF INED WINE. Amikor elkészült a REF szó gravírozása, helyezzük arrébb a lézergravírozót, indítsuk el a programban a gravírozandó terület körbejárását, – a lézerfény körbejár és megmutatja hova készül a következő gravírozás – majd indulhat a következő szó. Ha kész jöhet a harmadik.

Amikor azt írtam, hogy nem számít a sebesség, azért írtam, mert a 3,5 Watt teljesítményű lézergravírozó sebességét nem lehet szabályozni, csak a lézer teljesítményét. A lézer teljesítményének szabályozására viszont azért van szükség, mert nem ugyanolyan teljesítménnyel kell gravírozni, vagy vágni egy A4-es papírt vagy egy kartont, nem ugyanaz a teljesítmény kell egy bőr egy puhafa vagy egy keményfa gravírozásához. Gyakorlás és odafigyelés kell, hogy az ember megtanulja a lézergravírozó használatát, és úgy tudja használni, hogy ne csak a mintadarabra, hanem az „éles” munkadarabra is biztonsággal tudjon gravírozni.


A 3,5 Wattos lézergravírozó előnye a hordozhatóság, kis méret és egyszerű használat. A Bluetooth kapcsolatnak köszönhetően nem szükséges számítógép, és könnyedén irányítható telefonról vagy táblagépről is. Hátránya lehet a lassabb sebesség és a motor sebességének fix volta, de ezek a korlátok a kisebb méretű gravírozások esetén ritkán jelentenek problémát.

Az Ortur, Algolaser és Aufero lézergravírozók teljesítménye sokkal nagyobb, ami gyorsabb és hatékonyabb gravírozást tesz lehetővé. Emellett alkalmasak vágásra is, így sokoldalúan felhasználhatók a kreatív projektekhez. A lézerfej teljesítményének növekedésével lehetőség nyílik a gravírozási sebesség emelésére, valamint a vastagabb anyagok vágására is. Ha a gravírozási sebesség magasabb, akkor a gravírozás gyorsabban készül el.

Tekintsük át először a lézerfejeket, lézerfejek teljesítményét:

1.    LU2-4-SF: Gravírozásra optimalizált lézerfej (short focus - rövid fókusz) teljesítményfelvétele 20 W, optikai teljesítménye 5,5 Watt, nagyon precíz pontkompressziós optikájának köszönhetően gravíroz és vág is. Leginkább gravírozásra lett optimalizálva, gyönyörű, kontrasztos képeket lehet vele készíteni. Abban az esetben, ha túlnyomórészt gravírozásra lenne szükség, kevesebb vágással, ezt a gépet javasoljuk. Az SF-es fejjel szerelt gépet használhatjuk, fához, bambuszhoz, bútorlaphoz, textilekhez, bőrhöz, különböző műanyagokhoz, gumihoz, üveghez, akrilhoz, puhább fémekhez, papír vágáshoz, pl. meghívók készítéséhez. A lézerfejre mágnesesen rögzíthető szemvédő került. Ez a gép is alkalmas vágásra, maximum 6-7 mm-ig (anyag függő)

2.    LU2-4-LF lézerfej egy kifejezetten vágásra optimalizált lézerfej, hosszú fókusszal (long focus) teljesítményfelvétele 20 Watt, optikai teljesítménye 5,5 Watt. Rendkívül precíz pontkompressziós optikájának köszönhetően alkalmas mind gravírozásra, mind vágásra. Ezzel a fejjel könnyen boldogul vastagabb anyagokkal is, és akár 1-1,1 cm mélységű vágást is elvégez kompresszor segítségével. (anyag függő)
A lézergravírozó csomag tartalmazza az összes levegőcsatlakozót és a lézerfejre rögzíthető kiegészítőket, beleértve a szükséges levegőcsövet is a kompresszor csatlakoztatásához. Fontos megjegyezni, hogy a kompresszor opcionális, nem szükséges a gép alapvető működéséhez, de ha van otthon kompresszor, azt is könnyen hozzá lehet kötni. A megfelelő működéshez minimum 40 liter/perc levegőáramlás szükséges.
Ez a gép nemcsak vágásra optimalizált, hanem kiválóan alkalmas gravírozásra is. A képek szépek és részletgazdagok lehetnek, bár kevésbé kontrasztosak, mint az SF (rövid fókusz) fejjel szerelt lézergravírozók képei. A lézerfejre ráhajtható szemvédő is része a készletnek, biztosítva a biztonságos és hatékony munkavégzést.

3.    LU3-10A lézerfej kiválóan kihasználja a technológiai fejlődést, amely a Laser Master 3 modell továbbfejlesztését hozta magával. A fejlett optika és a dupla lézerdióda révén az LU3-10A teljesítménye lenyűgözően nőtt, 40-50 W teljesítményfelvételt és 10 Watt optikai teljesítményt biztosítva. Az újabb technológiának köszönhetően a lézerfej rendkívül apró, mindössze 0.05 mm x 0.10 mm-es pontra sűríti a lézert, ezzel több mint megduplázva az előző LU2-4SF és LU2-4LF lézerfej teljesítményét. Azért mondom, hogy több mint megduplázva, mert a teljesítmény növekedés nem duplának tűnik az optika miatt. Az új továbbfejlesztett optikának köszönhetően már nincs szükség külön gravírozó és vágó fejre, egy fejben, egy optikával tudták megoldani. A vágási mélysége például fekete akril esetén már elérheti a 3 cm-t, míg fánál 2 cm-t.

Az LU3-10A két lézerdiódát foglal magában, amelyeket egy precíz lencse és optika segít összpontosítani. A rendkívül precíz pontosság és az elosztott fókusz mérete révén a felhasználók lenyűgöző részletességet érhetnek el gravírozásaik során. Ezenkívül a lézerfej két ventilátort és egy kompresszor csatlakozást is tartalmaz. A kompresszor használatával, levegőfújással mélyebb, szebb elszíneződés mentes vágások hozhatók létre.  Az LU3-10A számára kifejlesztett ventilátorok és a kompresszor kiválóan segítik a gép hatékony működését. A levegőfújás nemcsak a vágás minőségét javítja, hanem megakadályozza az elszíneződést is, így a felhasználók részletes és tiszta vágásokat érhetnek el. Ez az eszköz kiválóan alkalmas a gravírozásra és vágásra egyaránt, és számos anyag, mint például fémek, kövek (mészkő, gránit, palakő) gravírozására, fa, műanyagok, akril, bőr vágására is képes.

Az Ortur LU3-10A lézerfej tehát egy izgalmas választás mindazoknak, akik magas szintű teljesítményt, pontosságot és sokoldalúságot keresnek a lézergravírozás és vágás terén.

4.    LU3-20A az Ortur aktuális csúcsteljesítményű lézerfeje, amely négy diódával rendelkezik, 144 Watt teljesítményfelvétellel és 20 Watt optikai teljesítménnyel kiemelkedik a gravírozók között. Ez a kivételes teljesítmény lehetővé teszi akár 3 cm vastag fa vagy 4 cm vastag akril precíz vágását. Ez a lézerfej a kategória csúcsát képviseli, ideális professzionális felhasználók és magasabb teljesítményű gravírozási és vágási projektek számára.

Az Ortur LU3-20A lézerfej rendkívül magas teljesítményű és számos fejlett funkcióval rendelkezik. Itt vannak a főbb jellemzők:

Ventiláció és Air Assist: Az LU3-20A lézerfej beépített dupla ventilátorral rendelkezik, ami javítja a gravírozás és vágás minőségét. Az Air Assist funkció tovább növeli a tisztaságot, kiszorítva a gép működése közben keletkező füstöt és port.
Fókuszbeállítás: A beépített fókuszbeállítás lehetővé teszi a precíz munkát és a könnyű fókuszálást a különböző anyagokon.
Kompresszor: Az LU3-20A használata során kompresszort ajánlanak, amely stabil levegő kibocsátással rendelkezik (legalább 45 liter/perc). Ez javítja a vágási teljesítményt és minőséget, valamint védi a lézerfej lencséjét a szennyeződéstől.
Színes gravírozás fémekbe: A lézerfej támogatja a 256 szürkeskála gravírozást és a 340+ színű színes lézergravírozást, amely a rozsdamentes acél vegyi reakcióján keresztül érhető el.
Kompatibilitás: Az upgrade csomag tartalmaz egy OUC1.0 univerzális vezérlőelektronikát, amely támogatja az összes Ortur és Aufero lézergravírozót. Ezzel a vezérlőelektronikával akár magadnak is építhetsz lézergravírozót, de akár más gyártók lézergravírozóira is kompatibilis lesz a lézerfej.

Az LU3-20A lézergravírozó mindent tud, amit a 10 wattos LU3-10A lézerfej, de mindent gyorsabban. A gravírozási sebesség a teljesítmény növekedésével egyre gyorsabb lesz, különösen észrevehető a vágásnál.

Példaként vegyük a borosdoboz elkészítését vágással és gravírozással:

LU2-4LF (5,5W) lézerfejjel: 58 perc
LU3-10A (10W) lézerfejjel: 26 perc
LU3-20A (20W) lézerfejjel: 14 perc

Ez a jelentős különbség annak köszönhető, hogy míg az 5,5 wattos lézerfejjel 2-3 körben kellett végigmenni a vágáson, a 10 wattos egy körben kivágja, a 20 wattos pedig egy körben, de már nagyobb sebességgel vág.

Fontos megjegyzés: Az eredeti tápegység vagy az Ortur LU3-20A lézermódul 24V/6A tápegység használata javasolt a maximális teljesítmény eléréséhez.

Mennyire befolyásoló tényező a lézer teljesítménye a gravírozásnál:

A lézer teljesítménye jelentős mértékben befolyásolja a gravírozási időt. Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb a lézer teljesítménye, annál gyorsabban tudja elvégezni a gravírozást egy adott anyagon. A magasabb teljesítményű lézer nagyobb mennyiségű energiát bocsát ki, ami hatékonyabban elvégzi a gravírozási feladatot.


A gravírozási idő más tényezőktől is függ, például a gravírozandó minta bonyolultságától, a gravírozási sebességtől és az ismétlésektől. Azonban a lézer teljesítménye az egyik fő tényező, amely befolyásolja a gravírozási sebességet, és így közvetetten az időt, amíg a folyamat befejeződik.


Fontos megjegyezni, hogy a gravírozás során nemcsak a sebesség, hanem a pontosság és a részletesség is számít. Tehát a megfelelő teljesítmény kiválasztása az adott anyaghoz és gravírozási célokhoz kulcsfontosságú a kívánt eredmények eléréséhez.

Mennyire befolyásoló tényező a lézer teljesítménye a vágásnál:

A lézer teljesítménye kulcsfontosságú tényező a vágásában. A lézergravírozó teljesítménye meghatározza, mennyire képes áthatolni az anyagon, és ennek megfelelően meghatározza a vágási mélységet. Minél nagyobb a lézer teljesítménye, annál hatékonyabban tud áthatolni vastagabb anyagokon.

Aufero lézergravírozó:

Az Aufero lézergravírozó az Ortur almárkája, és minden Ortur lézerfej, forgatóroller, motor, Z-tengely kompatibilis az Aufero termékeivel. A lézergravírozó tervezése során kiemelten fontos volt a gyors és egyszerű összeszerelés lehetősége. Két fejtípussal került piacra: az LU2-4SF (gravírozó) és az LU2-4LF (vágó) lézerfejekkel, de felszerelhető rá az LU3-10A lézerfej is, ami tovább növeli a funkcionalitást.


Ha a sebesség, a lézer teljesítménye és a kompakt kialakítás fontos szempontok, az Aufero kompakt asztali lézergravírozó ideális választás lehet. A gép könnyen kezelhető, és az előzőleg említett 3,5 Wattos lézergravírozókhoz képest jelentős sebességnövekedést kínál. A gravírozási terület is nagyobb, 18x18 cm-es. A lézer teljesítménye és sebessége állítható, lehetővé téve az optimális beállítást az adott anyaghoz. A készülék magas teljesítménye miatt számos anyagon történő gravírozásra és vágásra alkalmas, beleértve a bőrt, textilt, papírt, műanyagot, bambuszt, gumit, fát, akrilt, üveget, köveket és puhább fémeket.  Cukrászok is gyakran választják a lézergravírozókat csokoládé, makarón, marcipán gravírozáshoz. A szoftver magyar nyelven is elérhető, ami tovább növeli a felhasználói kényelmet és használhatóságot.

Aufero LU2-4LF (5,5 Watt)

Aufero LU2-4SF (5,5 Watt)

Ortur lézergravírozók:

Ortur Laser Master 2PRO S2:

Az Ortur Laser Master 2 PRO S2 lézergravírozó kifejezetten professzionális felhasználásra tervezett. A kivitele rendkívül masszív, a vezetékek pedig egy sínes rendszerbe vannak integrálva az X és Y tengelyek mentén, centiméteres skálázással. Emellett a készülék számos továbbfejlesztett funkcióval rendelkezik, beleértve a gravitációs szenzort, az aktív lángérzékelőt, az expozíciós időtartam észlelését és korlátozását, valamint egy vészmegállító gombot. Az OLM2 PRO S2 LU3-10A lézerfej használatakor kiegészítő elektronikára is szükség lehet, és ez a szükséges eszközök a csomag részét képezik. Ez a tartozékok közé tartozhatnak olyan kiegészítők, mint például vezérlőpanel, illesztőkábel, tápegység vagy egyéb eszközök, amelyek a lézerfej megfelelő működését és kapcsolódását biztosítják. Fontos, hogy a csomag tartalmazza azokat az elektromos alkatrészeket, amelyek szükségesek a lézerfej teljes funkcionalitásának eléréséhez és biztonságos használatához. Az 40x40 cm-es gravírozási terület, amely bővíthető 40x80 cm-re, egy igen rugalmas és kiterjeszthető rendszert kínál. Ez azt jelenti, hogy eredetileg egy 40x40 cm-es területen tudsz dolgozni, de szükség esetén a rendszer bővíthetővé válik, lehetővé téve a gravírozási terület méretének megduplázását 40x80 cm-re. Ez különösen előnyös lehet, ha nagyobb projekteken szeretnél dolgozni, vagy olyan tárgyakat gravírozni, amelyeknél a nagyobb terület hasznos lehet. A bővíthető gravírozási terület rugalmasságot és sokoldalúságot biztosít a felhasználóknak az alkalmazkodáshoz különböző projektigényekhez.

Az Ortur Laser Master 2 PRO S2 lézergravírozó 3 lézerfej típussal rendelhető:
LU2-4LF / LU2-4SF / LU3-10A

Ortur Laser Master 2 PRO LU2-4LF (5,5 Watt)

Ortur Laser Master 2 PRO LU2-4SF (5,5 Watt)

Ortur Laser Master 2 PRO LU3-10A (10 Watt)

Ortur Laser Master 3LE lézergravírozó:

Az Ortur Laser Master 3LE lézergravírozó kiváló átmenetet jelent az OLM2 PRO S2 és az Ortur Laser Master 3 modellek között. Ebben a változatban háromféle lézerfej rendelhető, beleértve a 10 Wattos lézefejet, amihez itt már nincs szükség kiegészítő elektronikára, és a 20 Wattos fej is könnyen felszerelhető rá. Az eszköz minden funkciót és képességet magában foglal, amit az Ortur Laser Master 3 kínál, szintén egy átgondolt és letisztult dizájnban.


A gép stílusos kialakításának köszönhetően a bordásszíjak elegánsan vannak elrejtve, a vezetékek pedig szépen illeszkednek a gép megjelenéséhez. A beépített WiFi lehetősége azt jelenti, hogy könnyen csatlakozhatsz hozzá a telefonodról, tabletedről vagy számítógépedről.


A gép rendkívül átgondolt szerkezetű, a bordásszíjak feszítése egyszerű mozdulattal elvégezhető. Fontos megjegyezni, hogy hátránya az OLM3-hoz képest, hogy nincs hozzá bővítőkeret, tehát a gravírozási területe 40x40 cm méretű marad. Ez egy nagyon praktikus és sokoldalú eszköz lehet különböző lézergravírozási projektekhez.

Az Ortur Laser Master 3 LE lézergravírozó 3 lézerfej típussal rendelhető:
LU2-4LF / LU2-4SF / LU3-10A

Ortur Laser Master 3 LE LU2-4LF (5,5 Watt)

Ortur Laser Master 3 LE LU2-4SF (5,5 Watt)

Ortur Laser Master 3 LE LU3-10A (10 Watt)

Ortur Laser Master 3

Azoknak, akik figyelemmel kísérik a lézergravírozók piacát, nem lesz ismeretlen az Ortur Laser Master 3 lézergravírozó megjelenése. Az előző lézergravírozó modellek után, mint például az Ortur Laser Master 1 és Laser Master 2 alumínium keretes változatai, az Ortur Laser Master 3 egy igazi műalkotásnak tekinthető. A gép megőrizte az OLM 2 biztonsági funkcióit és érzékelőit, továbbá új, biztonságos kulcsos kapcsolót kapott.


A gép tervezése rendkívül esztétikus, a bordásszíjat elegánsan elrejtették, a vezetékek pedig harmonikusan illeszkednek a dizájnhoz. A beépített WiFi lehetővé teszi a csatlakozást mobiltelefonnal, tablettel és számítógéppel. A készülék felszerelhető minden kiegészítővel, beleértve az emelő lábakat, Z-tengelyes emelőszerkezetet a fókusz precíz beállításához, a bővítő keretet, amely 40x85 cm-re bővíti a gravírozható területet, ezáltal hatalmas növekedést eredményezve.

Az Ortur Laser Master 3-nál már nincs két különböző lézerfej. Egyetlen fejben optimalizálták az SF és LF lézerfej tulajdonságait, így a gép kiváló teljesítményt nyújt mind vágás, mind gravírozás terén. A gép erőteljes teljesítményének és az új optikának köszönhetően az Ortur Laser Master 3 már 2 cm vastag rétegelt lemezt, puha fát, vagy 3 cm vastag fekete akrilt is képes vágni, az alap 10 wattos lézerfejjel. Vágáshoz a kompresszor használata erősen javasolt.


A kompresszor szerepe vágásnál többek között:
-    Visszahűti a vágott anyagot, ezáltal növelve az egy körben történő vágás mélységét.
-    Minimalizálja a lézerfényben keletkező fénytörést, mely hatással lehet az egy körben vágható mélységre; a kompresszor használatával ez a probléma megszűnik.
-    Lehetővé teszi vastagabb anyagok vágását, mivel nincs fénytörés.
-    Csökkenti vagy megszünteti a felszabaduló füst által okozott elszíneződést a vágott anyagon.
-    Nagyobb teljesítménnyel lehet vágni az anyagot, gyorsabb vágási időt és minimalizált beégést eredményezve.

A lézerfej tetején elhelyezett beépített Air Assist rendszer kiválóan szolgálja a kompresszor gyors és egyszerű csatlakoztatását. Ezzel a funkcióval egyetlen mozdulattal képesek vagyunk azonnal kapcsolódni a kompresszorhoz, ami jelentősen hozzájárul a hatékony munkavégzéshez és a precíz eredmények eléréséhez.

A két színváltozat közül választhat: a szürke verzió az Ortur Laser Master 3, míg a piros kék verzió az Ortur Laser Master 3SE (Special Edition), mindkettő azonos funkciókat és teljesítményt kínálva, csak a színükben különböznek.

Mindkét lézergravírozó az Ortur Laser Master 3 és az Ortur Laser Master 3 SE 2 lézerfej típussal rendelhető:
LU3-10A / LU3-20A

Ortur Laser Master 3 LU3-10A (10 Watt)

Ortur Laser Master 3 LU3-20A (20 Watt)

Ortur Laser Master 3 SE LU3-10A (10 Watt)

Ortur Laser Master 3 SE LU3-20A (20 Watt)

Ezek a gépek elérhetőek emelőlábakkal is

Az emelőlábak segítenek a gépet megemelni, hogy a magasabb tárgyakat, vagy a forgatórollert is alá tudjuk rakni. Ez természetesen nem feltétlenül szükséges, el tudjuk érni az emelést, ha pl könyveket rakunk a gép alá. Az viszont elmondható, hogy nagyon kényelmes, ha csak ki kell hajtani a lábat, nincs utba mint a könyv, és nem kell nézni, hogy egyforma magasságú könyveket rakjunk alá. Szettben vásárolva sokkal olcsóbb, mint ha később vásároljuk meg.  

Ortur Laser Master 3 LU3-20A (10 Watt)

Ortur Laser Master 3 SE LU3-10A (10 Watt)

Algolaser lézergravírozók

Algolaser DIY Kit

Hamarosan bővebb leírás

Algolaser DIY Kit 5 Watt

Algolaser DIY Kit 10 Watt

Algolaser DIY Kit 20 Watt

Algolaser Alpha 22 Watt optikai teljesítménnyel.

Az Ortur lézergravírozók folyamatos fejlesztése során egy év alatt jelentős előrelépést tapasztalhattunk a lézergravírozók teljesítményében. Az első és második sorozat (OLM 1, OLM 2, OLM 2 S2, Aufero 1, Aufero 2) után megérkezett az Ortur Laser Master 3, amely már a két lézer diódás 10 watt, és a 4 lézer diódás 20 watt optikai teljesítményre képes lézerfejekkel vásárolható.


Az Ortur vezető mérnökének legújabb fejlesztése az Algolaser Alpha lézergravírozó, amely 22 Watt optikai teljesítménnyel rendelkezik és 4*5,5 wattos lézerdiódával működik. Ez a készülék további előrelépést képvisel a lézergravírozás terén, és lehetővé teszi a felhasználók számára a még hatékonyabb és gyorsabb munkavégzést. A magas optikai teljesítmény révén az Algolaser Alpha ideális választásnak bizonyulhat azok számára, akik komolyabb és magasabb színvonalú lézergravírozási projekteken dolgoznak.


Az Ortur Laser Master 3 már olyan jól kitalált és kivitelezett, hogy a kihívás szinte lehetetlennek tűnik, azonban az Algolaser Alpha-nak sikerült nemcsak a hatalmas teljesítménynövekedést elérnie, hanem észrevehető finomításokkal is előállni. Az összeszerelési folyamat hasonlóan egyszerű, mint az OLM3-nál, kezdőknek mindössze 15 perc alatt összeállítható és használatra kész. Az összeszerelt gép egy gyönyörű piros-fekete robusztus, masszív szerkezetet eredményez. Ebben a típusban azonban már kialakított hely van a lézerfejhez vezető kábelnek és a kompresszor csövének. A levegőcső előre van szerelve, és a kompresszorra csatlakoztatva azonnal használható. A számítógéphez való csatlakoztatás Type-C csatlakozón keresztül történik, ami a csomag része. Az innováció egyik kiemelkedő része, hogy a gyári kompresszor is része a csomagnak, ami a vezérlő elektronikára csatlakozik, így a gravírozás vagy vágás befejeztével automatikusan kikapcsol. A kompresszor levegőmennyisége könnyen szabályozható, és LED-es teljesítmény visszajelzéssel rendelkezik.

A gravírozható terület mérete 40x40 cm, bővítőkerettel 40x85cm, a lézerpont mérete pedig 30% teljesítménynél: 0,08*0,07mm, 100% teljesítménynél: 0,16*0,14mm. Az eszköz elképesztő sebességgel rendelkezik: 50 000 mm/perc (833 mm/s). A beépített WiFi lehetővé teszi a telefonról és a tabletről történő használatot. A kulcsos kapcsolás, az érzékelők és a stop gomb is megtalálható ezen a lézergravírozón. A lézerfej fókuszbeállítása rendkívül egyszerű és stabil megoldást kapott, a lézerfej alján található mágneses szemvédő egy mozdulattal levehető vagy felrakható.


A teszt során kipróbált anyagoknál érezhető a hatalmas teljesítménynövekedés. Az Ortur Laser Master 3 LU3-10A 10 wattos lézerfejhez képest jelentős előrelépés történt, és a gravírozás és vágás során nem csak kétszer, hanem 2,5-3-szor erősebbnek tűnik. Ez jelentős időmegtakarítást eredményez. Míg egy kisebb munka esetén a gravírozás időben nem mutat nagy különbséget, egy nagyobb projekt esetén, például vágásnál, az eltelt idő jelentős csökkenését tapasztalhatjuk. A teljesítménynövekedésnek és az új optikának köszönhetően már 3 cm vastag fa és 4 cm vastag fekete akril is vágható. A kompresszor már a csomag része, így azonnal használható vágásra is. Minden Algolaser lézergravírozó kompatibilis az összes Ortur forgatórollerrel. Az OLM3 és Algolaser Alpha tesztgravírozás mindkét esetben lenyűgöző eredményt hozott, az Algolaser kicsit kontrasztosabb és a gravírozási idő is kevesebb, mint az OLM3 esetében.


Fontos megjegyzés: Az optikai teljesítmény nem azonos a felvett teljesítménnyel, és az a gép gravírozási sebességét és vágási mélységét határozza meg. Nagyon sokan megkeresnek, hogy nincs e nagyobb lézerfejjel mert láttak az interneten 80 meg 100 wattos lézerfejeket. Ilyen jelenleg még NINCS! Sok gyártó trükközni szokott a teljesítménnyel és nem az optikai teljesítményt, hanem a felvett teljesítményt írja rá a gravírozóira. Ha a felvett teljesítményt néznénk akkor az Algolaser teljesítménye 144 watt lenne.

Algolaser Delta 22 Watt optikai teljesítménnyel

Az első kompakt lézergravírozó a piacon, amihez nincs szükség, számítógépre vagy telefonra. Beépített LCD kijelzőjének köszönhetően, pendrive-ról, vagy memóriakártyáról is tudunk gravírozni. Teljesítménye megegyezik az Algolaser Alpha teljesítményével 22Watt.

Miért érdemes nálunk vásárolni?

-    Magyarországon hivatalos ORTUR, ALGOLASER és AUFRERO márkakereskedés és szerviz vagyunk.
-    Vásárlási előtti tanácsadásban részesülhetsz.
-    Közvetlen kapcsolatban állunk az anyacéggel, így gyors és pontos információkat kaphatsz.
-    A nálunk vásárolt gépekre garanciát vállalunk, és az esetleges garanciális ügyintézést azonnal elkezdjük.
-    Raktárkészletünkön megtalálhatók az összes szükséges szervizalkatrész.
-    ÁFA-s számlát adunk minden vásárlás mellé.
-    Raktárkészletünkről azonnal szállítjuk a termékeket, így akár másnapra is megkaphatod a kiválasztott lézergravírozót.
-    Professzionális háttértámogatást nyújtunk, és segítséget biztosítunk minden probléma esetén.
-    Kiterjedt terméktámogatás: Széles termékválasztékunk mellett olyan kiegészítőket és alkatrészeket is kínálunk, amelyekkel tovább fejlesztheted és testreszabhatod a lézergravírozódat.
-    Folyamatosan frissülő részletes használati útmutatók: Minden vásárolt termékhez részletes és érthető használati útmutatót mellékelünk, hogy könnyen és hatékonyan kihasználhasd a lézergravírozó lehetőségeit.
-    Széles termékválaszték: Kínálatunkban megtalálhatók a legújabb és leginnovatívabb lézergravírozók, így biztosan megtalálod az igényeidnek megfelelő gépet.
-    Rugalmas fizetési lehetőségek: Számos fizetési mód közül választhatsz, hogy a vásárlás még kényelmesebb legyen számodra.
-    Ügyfélszolgálat: Készséges és segítőkész ügyfélszolgálati csapatunk mindig rendelkezésedre áll, hogy válaszoljon a kérdéseidre és segítsen megoldani az esetleges problémákat.
-    Szakértői tanácsadás: Tapasztalt szakembereink szívesen segítenek abban, hogy megtaláld az igényeidnek és céljaidnak leginkább megfelelő lézergravírozót.
-    Hosszú távú partnerkapcsolat: Nemcsak vásárlóként tekintünk rád, hanem hosszú távú partnerként. A vásárlás után is rendszeresen kapni fogsz tőlünk tájékoztatást, hasznos tippeket és exkluzív ajánlatokat.
-    Gyors szállítás: Rendeléseidet azonnal feldolgozzuk, és az általad választott termékeket azonnal szállításra készre állítjuk. Raktárkészletünkről történő szállításunk lehetővé teszi, hogy még aznap átadjuk a futárnak a csomagodat, így akár másnap már kézbesíthetjük azt. A gyors és hatékony szállításunk célja, hogy minél hamarabb kezébe kerüljön a lézergravírozód, és élvezhesd a kreatív munkát.


Mennyire bosszantó tud lenni, amikor valahonnan rendelsz egy lézergravírozót, megérkezik, kicsomagolod, összerakod, és nem indul. Telefonálnál, de nincs kinek. Kihez tudsz fordulni? Mi lehet a hiba? Webáruházunkban már több ezer lézergravírozót értékesítettünk, és sokszor a hibaüzenetekből vagy az elmondottak alapján könnyen felismerjük a problémát. Egy lézerfej meghibásodása 100.000 Ft feletti költséget is jelenthet más helyeken, de a nálunk vásárolt lézergravírozóknál ettől nem kell tartani. Tapasztalt kollégáink gyorsan és hatékonyan orvosolják a problémákat, akár számítógép távkapcsolattal is, és minden esetben a legjobb megoldást kínáljuk a vevőinknek.