Melyik lézegravírozót válasszam?

list In: A karórák világa On: comment Hozzászólás: 0 favorite Hit: 12939

Sokan felhívnak telefonon és kérdezik: „Melyik lézergravírozó lenne alkalmas nekem?”. Ezért most írásos formában is megpróbálok segíteni, hátha megkönnyítem a választást.


Az első és legfontosabb dolog a választásnál, hogy milyen anyagra szeretnénk használni a lézergravírozót és milyen mennyiségben:

Amennyiben konkrét elképzelésünk van, hogy pl. bőrt, textilt, papírt, műanyagot, bambuszt, gumit vagy fát szeretnék gravírozni, és a munkaterület nagysága nem fogja meghaladni a  8 x 8 centimétert, továbbá nem számít a sebesség sem, akkor a legideálisabb és legköltséghatékonyabb választás a 3 Watt teljesítményű lézergravírozónk.

3watt lézergravírozó

Ennek a kis kompakt gépnek a mérete, szélesség: 15,2 cm mélység: 16,6 cm, magassága: 14,3 cm. Az, hogy a munkaterület nagysága 8 x 8 cm nem jelenti azt, hogy ne lehetne nagyobb felületet is gravírozni. A nagyobb felület gravírozása, ebben az esetben a készülék arrébb helyezésével oldható meg. Ez azt jelenti, hogy, ha például egy fa asztalfelületre, vagy ajándék fa borosüvegtartóra szeretnék nagyobb szöveget gravírozni, akkor részekre kell bontani a szöveget.

lázergravírozott fa doboz

A boros dobozon látható lézergravírozást is meg lehet oldani egyszerűen. Bontsuk három részre a szöveget így:  REF INED WINE. Amikor elkészült a REF szó gravírozása, helyezzük arrébb a lézergravírozót, indítsuk el a programban a gravírozandó terület körbejárását, – a lézerfény körbejár és megmutatja hova készül a következő gravírozás – majd indulhat a következő szó. Ha kész jöhet a harmadik.

Amikor azt írtam, hogy nem számít a sebesség, azért írtam, mert a 3 Watt teljesítményű lézergravírozó sebességét nem lehet szabályozni, csak a lézer teljesítményét. A lézer teljesítményének szabályozására viszont azért van szükség, mert nem ugyanolyan teljesítménnyel kell vágni egy A4-es papírt vagy egy kartont, nem ugyanaz a teljesítmény kell egy bőr egy puhafa vagy egy keményfa gravírozásához. Gyakorlás és odafigyelés kell, hogy az ember megtanulja a lézergravírozó használatát, és úgy tudja használni, hogy ne csak a mintadarabra, hanem az „éles” munkadarabra is biztonsággal tudjon gravírozni.


Ennek a típusnak az előnye, hogy hordozható, kicsi, kompakt, amikor nem használjuk, másodpercek alatt el lehet rakni, egyszerű használat, szemünket védő zöld plexi alapban rajta van a készüléken. Elérhető ebből a típusból Bluetoot-os változat, aminek nagy előnye, hogy nem kell hozzá számítógép. Csak csatlakoztatni az áramhoz és telefonon keresztül küldhetjük át a gravírozandó képeket.
Hátrány: A 15 Watt és a 20 Watt teljesítményű lézergravírozóhoz képest lassúbb, motor sebessége fix (nem állítható), gravírozás méretében kissé korlátozott.

3 Wattos lézergravírozó elérhető: ITT

3,5 Wattos Bluetoot lézergravírozó elérhető: ITT


OML 1 - Ortur Laser Master 1 - Kifutott széria, már nem rendelhető!
LU1-3 – 15 Watt fix fókuszos lézerfejjel
LU1-4 – 20 Watt fix fókuszos lézerfejjel




OLM2 – Ortur Laser Master 2 – második sorozat


Az Ortur laser master 2 asztali lézergravírozó és vágó készülék, már a második továbbfejlesztett lézergravírozó. Új optimalizált optikával, 24 voltos rendszer, 24 V tápegységgel, három fejtípussal kerül forgalomba. Az LU2-2-es fej alap gravírozó, az LU2-4-SF fej gravírozó és vágó, az LU2-4-LF fej vágó és garvírozó. Ugyanúgy, mint az első sorozat, ez is megkapta a szükséges beépített védelmeket, gravitációs szenzor, expozíció időtartamának észlelése, lézer leállítása. Az összes általunk forgalmazott Ortur és Aufero lézergravírozóhoz, díjmentesen biztosítjuk a magyar nyelvű szoftvert. 

3-lezerfej


OLM2 LU2-2: Ezt a készüléket azoknak ajánljuk, akik gravírozni szeretnének és fontos a sebesség. Alap belépőszíntű gyors lézergravírozó, maximális sebessége 10.000 mm/perc. A gravírozás minősége tökéletes, a gravírozható terület mérete 40 x 40 cm, ami bővítő modullal növelhető 40 x 80 cm-re. A lézerfejre lehajtható szemvédő került. Gravírozható anyagok: ételek (torta ostya, sütemények, gyümölcsök) papír, fa, rétegelt lemez, bőr, gumi, bambusz, textil stb.

OLM2-LU2-2

OLM2 LU2-2 elérhető: ITT

HOZZÁ forgatóroller: ITT


OLM2 LU 2-4 SF / OLM2 LU 2-4 LF / OLM PRO2 LU 2-4 SF / OLM PRO2 LU 2-4 LF  Ezeknek a lézergravírozóknak a teljesítménye sokkal nagyobb, mint az LU2-2-nek, emiatt a gravírozási idő jelentősen csökken. (Minél nagyobb a fej teljesítménye, a gravírozási sebességet annál magasabbra lehet állítani. Minél magasabb a gravírozási sebesség, annál gyorsabban készül el a gravírozás). Mivel a teljesítménye sokkal magasabb, nemcsak gravírozásra használható, hanem vágásra is. Két géptípus létezik belőle az OLM2 és az OLM2 Pro. Mindkét típus rendelhető SF és LF lézerfejjel.

OLM2 LU2-4-SF: Gravírozásra optimalizált SF-fej (short focus - rövid fókusz). Leginkább gravírozásra lett optimalizálva, gyönyörű, kontrasztos képeket lehet vele készíteni. Abban az esetben, ha túlnyomórészt gravírozásra lenne szükség, kevesebb vágással, ezt a gépet javasoljuk. Az SF-es fejjel szerelt gépet használhatjuk, fához, bambuszhoz, bútorlaphoz, textilekhez, bőrhöz, különböző műanyagokhoz, gumihoz, üveghez, akrilhoz, puhább fémekhez, papír vágáshoz, pl. meghívók készítéséhez. A lézerfejre mágnesesen rögzíthető szemvédő került. Ez a gép is alkalmas vágásra, max 7-8 mm-ig (anyag függő)

OLM2-LU2-4SF

OLM2 LU2-4-SF lézergravírozó: ITT

OLM2 LU2-4-SF lézergravírozó forgatórollerrel: ITT


OLM2 LU2-4-LF: Vágásra optimalizált LF-fej (long focus - hosszú fókusz).  Az LF-fejjel szerelt gépek vágásra lettek optimalizálva. A gépet meg lehet vásárolni kompresszorral és kompresszor nélkül is. Mivel vágásra lettek optimalizálva a vastagabb anyagokkal is könnyebben elboldogulnak. Maximum vágási mélysége 1 - 1,1 cm kompresszorral. A lézergravírozó csomag tartalmazza az összes levegőcsatlakozót, a lézerfejre rögzíthető kiegészítőket, levegőcsövet, ami szükséges a kompresszor csatlakoztatásához. A kompresszor megvásárlása opcionális, nem a csomag része, nem feltétele a gép működésének. Amennyiben van otthon kompresszor, rá lehet azt is kötni, ahhoz hogy megfelelően működjön minimum 40 liter / perc levegőáramlásnak kell lennie. Gravírozásra ez a gép is tökéletesen alkalmas, nagyon szép képeket lehet vele gravírozni, viszont kevésbé kontrasztos, mint az SF fejjel szerelt lézergravírozó képei. A lézerfejre lehajtható szemvédő került.

OLM2-LU2-4LF

OLM2 LU2-4-SF lézergravírozó: ITT

OLM2 LU2-4-SF lézergravírozó forgatórollerrel: ITT

HOZZÁ kompresszor: ITT


OLM2 – PRO
Az Ortur laser master 2 PRO lézergravírozó már professzionális használatra készült. Kivitele sokkal masszívabb, a vezetékek egy sínes rendszerbe lettek elhelyezve az X és Y tengely centiméterrel skálázott. Gravitációs szenzor, aktív láng észlelő szenzor, expozíciós időtartamának észlelése, korlátozása, vészmegállító gomb került az elektronikába beépítésre. Ez a típus csak a 20 Wattos SF és LF lézerfejjel rendelhető.

OLM2-PRO LU2-4-SF: Gravírozásra optimalizált SF-fej (short focus - rövid fókusz). Leginkább gravírozásra lett optimalizálva, gyönyörű, kontrasztos képeket lehet vele készíteni. Abban az esetben, ha túlnyomórészt gravírozásra lenne szükség, kevesebb vágással, ezt a gépet javasoljuk. Az SF-es fejjel szerelt gépet használhatjuk, fához, bambuszhoz, bútorlaphoz, textilekhez, bőrhöz, különböző műanyagokhoz, gumihoz, üveghez, akrilhoz, puhább fémekhez, papír vágáshoz, pl. meghívók készítéséhez. A lézerfejre mágnesesen rögzíthető szemvédő került. Ez a gép is alkalmas vágásra, max 7-8 mm-ig (anyagfüggő).

OLM2-PRO-LU2-4SF

OLM2 PRO LU2-4-SF lézergravírozó: ITT

OLM2 PRO LU2-4-SF lézergravírozó forgatórollerrel: ITT


OLM2-PRO LU2-4-LF: Vágásra optimalizált LF-fej (long focus - hosszú fókusz).  Az LF-fejjel szerelt gépek vágásra lettek optimalizálva. A gépet meg lehet vásárolni kompresszorral és kompresszor nélkül is. Mivel vágásra lettek optimalizálva a vastagabb anyagokkal is könnyebben elboldogulnak. Maximum vágási mélysége 1 - 1,1 cm kompresszorral. A lézergravírozó csomag tartalmazza az összes levegőcsatlakozót, a lézerfejre rögzíthető kiegészítőket, levegőcsövet, ami szükséges a kompresszor csatlakoztatásához. A kompresszor megvásárlása opcionális, nem a csomag része, nem feltétele a gép működésének. Amennyiben van otthon kompresszor, rá lehet azt is kötni, ahhoz hogy megfelelően működjön minimum 40 liter / perc levegőáramlásnak kell lennie. Gravírozásra ez a gép is tökéletesen alkalmas, nagyon szép képeket lehet vele gravírozni, viszont kevésbé kontrasztos, mint az SF fejjel szerelt lézergravírozó képei. A lézerfejre lehajtható szemvédő került.

OLM2-PRO-LU2-4LF

OLM2 PRO LU2-4-SF lézergravírozó: ITT

OLM2 PRO LU2-4-SF lézergravírozó kompresszorral: ITT

HOZZÁ forgatóroller: ITT


Aufero lézergravírozó


Az Aufero az Ortur gyár hivatalos almárkája. Minden Aufero lézerfej, forgatóroller, motor, kompatibilis az Ortur termékeivel. Az Aufero lézergravírozókat úgy tervezték, hogy az összeszerelése gyorsabb és egyszerűbb legyen. Két fejtípussal érhető el, Aufero LU2-4 SF és Aufero LU2-4 LF Teljesítményében megegyezik az ORTUR LU2-4 SF és az LU2-4 LF lézerfejekkel.

AUFERO LU2-4-SF: Gravírozásra optimalizált SF-fej (short focus - rövid fókusz). Leginkább gravírozásra lett optimalizálva, gyönyörű, kontrasztos képeket lehet vele készíteni. Abban az esetben, ha túlnyomórészt gravírozásra lenne szükség, kevesebb vágással, ezt a gépet javasoljuk. Az SF-es fejjel szerelt gépet használhatjuk, fához, bambuszhoz, bútorlaphoz, textilekhez, bőrhöz, különböző műanyagokhoz, gumihoz, üveghez, akrilhoz, puhább fémekhez, papír vágáshoz, pl. meghívók készítéséhez. A lézerfejre mágnesesen rögzíthető szemvédő került. Ez a gép is alkalmas vágásra, max 7-8 mm-ig (anyag függő)
AUFERO LU2-4-LF: Vágásra optimalizált LF-fej (long focus - hosszú fókusz).  Az LF-fejjel szerelt gépek vágásra lettek optimalizálva. A gépet meg lehet vásárolni kompresszorral és kompresszor nélkül is. Mivel vágásra lettek optimalizálva a vastagabb anyagokkal is könnyebben elboldogulnak. Maximum vágási mélysége 1 - 1,1 cm kompresszorral. A lézergravírozó csomag tartalmazza az összes levegőcsatlakozót, a lézerfejre rögzíthető kiegészítőket, levegőcsövet, ami szükséges a kompresszor csatlakoztatásához. A kompresszor megvásárlása opcionális, nem a csomag része, nem feltétele a gép működésének. Amennyiben van otthon kompresszor, rá lehet azt is kötni, ahhoz hogy megfelelően működjön minimum 40 liter / perc levegőáramlásnak kell lennie. Gravírozásra ez a gép is tökéletesen alkalmas, nagyon szép képeket lehet vele gravírozni, viszont kevésbé kontrasztos, mint az SF fejjel szerelt lézergravírozó képei. A lézerfejre lehajtható szemvédő került.


Abban az esetben, ha számít a sebesség, a lézer teljesítménye és még az is szükséges, hogy kompakt legyen a gép, nagyon jó választás lehet az Aufero kompakt asztali lézergravírozó  20 Watt teljesítménnyel. Az Aufero lézergravírozóból két típus érhető el.


Aufero 1: kicsi, kompakt gép, könnyen áthelyezhető, könnyen tárolható, gravírozási terület nagysága 18 x 18 cm.

Az elején írt 3Wattos és 3,5 Wattos lézergravírozókhoz hasonlóan könnyen előszedhető, elrakható, viszont sebességben azokhoz képest kb 30-40-szer gyorsabb, gravírozási területe annak 8x8 cm ennek 18x18 cm. Állítható a lézer teljesítménye és a sebessége. Ez azért fontos, mert sokkal finomabban be lehet állítani az adott anyagnak megfelelően. Ezzel a készülékkel, - teljesítménye miatt - már több anyag gravírozására, vágására is lehetőségünk nyílik. A bőr, textil, papír pl. meghívók gravírozása, vágása, műanyag, bambusz, gumi, fa termékeken kívül még nyáklapokhoz, akrilhoz, üveghez, kövekhez, porszórt fémekhez, puhább fémekhez stb. is használható.

Aufero1 LU2-4 SF

Aufero1-LU2-4SF

Aufero LU2-4 SF lézergravírozó: ITT

HOZZÁ forgatóroller: ITT


Aufero1 LU2-4 LF

Aufero1-LU2-4LF

Aufero LU2-4 LF lézergravírozó: ITT

HOZZÁ forgatóroller: ITT


Aufero 2 - kifutott, már nem rendelhető

Az Aufero 2 lézergravírozó is a folyamatos fejlesztések eredménye. 10%-kal gyorsabb számítási sebességgel büszkélkedhet. 30%-os növekedést ért el az általános teljesítményben az előző modellekhez képest. A legújabb és legfejlettebb 32 bites, 240 MHz-es OLM-ESP-PRO_V1.2 es alaplapot kapta, 1.8-as firmwarrel. Kinézete is a fejlesztések eredménye. Az alacsony súlypotú X-tengelyes szerkezetnek köszönhetően, a nagy sebesség mellett is elképesztően pontos gravírozást, illetve vágást biztosít. A szem védelmére is gondoltak, így már nem csak szemüvegben nézhetjük meg, hogy éppen hol tart a gravírozási folyamat. Gravírozási terület: 39 x 39 cm. Fejlesztéseknek köszönhetően új hasznos megoldások kerültek a lézergravírozóba. Az X és az Y tengely centiméterrel skálázott, gyors szíjfeszítőjének köszönhetően, egy mozdulattal feszíthető a bordásszíj. Moduláris, kezdők számára is rendkívül egyszerűen összeszerelhető. Expozíciós időtartamának észlelése, korlátozása. A lézerfejre, az SF fejnél mágnesesen felrögzíthető, az LF fejnél lehajtható a lézersugár védő (szemvédő). 3. generációs kompressziós-lézerfókusz technológia.

Aufero laser 2 - LU2-4SF (leginkább gravírozáshoz)

Aufero2-LU2-4SF


Aufero laser 2 - LU2-4LF (leginkább vágáshoz) kifutott, már nem rendelhető

Aufero-laser2-lu2-4LF


Lézergravírozóhoz forgatóroller

Nagyon nagy előnye ezeknek a típusú gravírozónak, hogy forgatórollerrel is összekapcsolható, ezáltal a hengeres tárgyak lézergravírozására is lehetőségünk van. A képen látható forgatórollerrel, talpas poharakat, üvegeket, hengeres tárgyakat lehet gravírozni.  A lézergravírozó szoftver innen letölthető: Szoftver letöltés magyar nyelvű, így a használata könnyen elsajátítható.

YRR2.0 - Második sorozat

Poharak, talpas poharak, palackok, vázák és egyéb hengeres termékek gravírozáshoz nélkülözhetetlen a forgató. Az YRR 2.0 forgatót a csomagból kivéve össze kell szerelni, összeszerelési idő kb 5-10 perc.

forgatóroller lézergravírozóhoz

YRR2.0 ITT

YRR 3.0

Harmadik sorozatú forgatóroller már kicsit alacsonyabb kialakítással készült, a görgők egyszerűen, gyorsan szélesebbre állítható, a bordás-szíj gyorsan feszíthető. Nem igényel szerelést a dobozában összeszerelve található, azonnal használható.

YRR3.0

YRR3,0 ITT

Ortur forgató Rotary Roller Chuck 360°

Jelenleg a legmodernebb forgató a Rotary Chuck. A csomagban rengeteg kiegészítő található így kevés olyan tárgy van amit nem lehet befogatni a forgatóba. Ezzel a szerkezettel már bögréket, gyűrű külső és belső részét, vagy akár gömböt is lehet gravírozni. A motor dőlésszöge változtatható, akár teljesen átfordítható. Hasonlóan mint az esztergában, mindkét oldal rögzíthető.

Rotary Roller Chuck

Rotary Roller Chuck ITT

Az összes általunk forgalmazott forgatóroller kompatibilis az összes Orturm Algolaser és Aufero lézergravírozókkal: ITT


Pár mondat az SF és LF lézerfejről.


Az SF es fej (short focus) mint a neve is mutatja a rövid fókuszos. Fókusztávolsága 3 cm. Ez azt jelenti, hogy a gravírozandó termék és az optika között 3 cm az optimális távolság.
Az LF fej (long focus) hosszú fókuszos fej. Fókusztávolsága 5 cm. Ez azt jelenti, hogy a gravírozandó termék és az optika között 5 cm az optimális távolság.

fokusz-beallitas


OLM3 – Ortur Laser Master 3

Aki figyelemmel kíséri a lézergravírozók piacát, nem mondok neki újat, megjelent a várva várt Ortu Laser Master 3 lézergravírozó. Az eddigi lézergravírozók, lézergravírozója. :) A megszokott alumínium keretes Ortur Laser Master 1 és Laser Master 2 után, az Ortur Laser Master 3, egy műalkotásnak mondható. Az OLM 2-nél megszokott biztonsági megoldásokat, érzékelőket ez a gép is megkapta, valamint kapott egy új és biztonságos kulcsos kacsolást. Beépített WIFI-nek köszönhetően, már telefonról, Tabletről és a megszokott USB-n keresztül számítógépről is indíthatunk gravírozást. Támogatott rendszerek, iPhone, iPad, Android telefonok és tabletek, PC: MAC, Windows.  Gravírozható terület nagysága: 40 x 40 cm. Tetszetős dizájnja mögött, egy igazi erőgép rejtőzik, megbirkózik szinte bármilyen anyaggal, vágási mélysége akár 3 cm is lehet (anyag függő). Az Ortur Laser master 3-nál már nincs kétféle lézerfej. Egy fejben tudták optimalizálni az SF és LF lézerfej tulajdonságait, ezáltal vágásra és gravírozásra is kiváló. Sőt a teljesítménynek és az új optikának köszönhetően az Ortur Laser master 3 lézergravírozó és vágó már 2 cm-es rétegelt lemezt, puha fát, vagy 3 cm-es fekete akrilt is tud vágni. Vágáshoz kompresszor használata javasolt.

Mi a kompresszornak a szerepe vágásnál?
- Visszahűti a vágott anyagot, ezáltal az egy körben történő vágás mélysége nagyobb.
- A felszabaduló füst miatt minimális fénytörés keletkezik a lézerfényben, ami befolyásolja az egy körben vágható mélységet, kompresszor segítségével ez megszűnik.
- Vastagabb anyag vágható kompresszorral, mert nincs fénytörés.
- A felszabaduló füst elszínezi a vágott anyagot, kompresszor használata esetén ez minimumra csökken, vagy nem lesz.
- Nagyobb teljesítménnyel lehet vágni az anyagot, hamarabb elkészül a vágás, nem lesz beégés.


Ez e gép jelenleg a piacon kapható legújabb, legmodernebb és legnagyobb teljesítménnyel rendelkező diódás lézergravírozó. A lézerfejben 2 db lézerdióda kapott helyet, amelyet egy lencse és optika segítségével sűrítik rendkívül kicsi, 0.05 mm x 0.10 mm-es pontba, megduplázva az eddigi OLM2 teljesítményét. A lézerfejben 2 db beépített ventilátor és egy kompresszor csatlakozás is megtalálható. A készülékhez kompresszort csatlakoztatva, levegőfújással, mélyebb, szebb elszíneződés mentés vágás hozható létre.  A lézergravírozó maximális sebessége 20.000 mm/perc, amit csak úgy lehetett elérni, hogy a lézerfej súlyát a lehető legkissebre (235 gramm), súlypontját a lehető legalacsonyabbra kellett helyezni. Gravírozási sebessége duplája az így is elképesztően gyors OLM 2-nek, ami 10.000 mm /perc, és a kifutott modell OLM 1 sebességétől kb. hétszer gyorsabb (OLM1 - 3000 mm/perc).

Teljesítményének köszönhetően elboldogúl szinte minden anyaggal: ételekhez (gyümölcsök, torták, sütemények, stb.)bőr, textil, papír pl. meghívók gravírozása, vágása, műanyag, bambusz, gumi, rétegelt lemez, fa, nyáklap, akrilhoz, üveghez, kövekhez, porszórt fémekhez, puhább fémekhez stb.

OLM3

OLM3-1

Az Ortu Laser Master 3 elérhető: ITT

HOZZÁ forgatóroller: ITT


Algolaser Alpha 22 Watt optikai teljesítménnyel.

Mindig van újabb és jobb :)

Eltelt egy év és megduplázódott a lézergravírozók teljesítménye. Az Ortur lézergravírozók első és második sorozata (Ortur Laser Master 1, Ortur Laser Master 2, Ortur Laser Master 2 S2, Aufero 1, Aufero 2) után megjelent az Ortur Laser Master 3, amely a két lézerdiódának köszönhetően már dupla teljesítményre 10 Wattra képes. (Az optikai teljesítmény nem tévesztendő össze a felvett teljesítménnyel. Az optikai teljesítmény határozza meg a gép gravírozási sebességét és vágási mélységét).

Az Ortur vezető mérnökének a legújabb fejlesztése a 4 lézerdiódával rendelkező 22 Watt optikai teljesítményre képes Algolaser Alpha lézergravírozó.

Alpha1

algolaser1

4dioda

Az Ortur Laser Master 3 már annyira jól ki lett találva, hogy nehéz überelni, az Algolaser Alphanak viszont sikerült és a hatalmas teljesítménynövekedésen túl, észrevehetők az apró finomítások is. Az összeszerelése hasonlóan egyszerű, mint az OLM3-nak, kezdőknek kb. 15 perc alatt összeszerelhető és használatra kész. Összeszerelve gyönyörű piros, fekete robusztus, masszív szerkezetet kapunk. Ennél a típusnál viszont már a lézerfejhez vezető kábel és a kompresszor csövének, előre kialakított hely van. A levegőcső előre fel van szerelve, a kompresszorra csatlakoztatva azonnal használható. Csatlakoztatás a számítógépre már Type-C csatlakozón keresztül történik, ami természetesen a csomag része. Hatalmas előrelépés, hogy a csomag tartalmazza a gyári kompresszort, ami a vezérlő elektronikára csatlakozik, így a gravírozás vagy vágás végeztével, automatikusan lekapcsol. A kompresszor levegőmennyisége egyszerűen szabályozható, ledes teljesítmény visszajelzéssel rendelkezik. Gravírozható terület mérete 40x40 cm. Lézerpont mérete 30% teljesítménynél: 0,08*0,07mm, 100% teljesítménynél: 0,16*0,14mm. Sebessége elképesztő: 50 000 mm/perc (833 mm/s). Beépített WiFi-nek köszönhetően telefonról, tabletről is használható. A kulcsos kapcsolás, az érzékelők és a stop gomb megtalálható ezen a lézergravírozón is. A lézerfej fókusz beállítása nagyon ötletes egyszerű és stabil megoldást kapott. A lézerfej alján mágneses szemvédő egy mozdulattal levehető, felrakható.

Teszt: Több anyagot kipróbálva érezhető a hatalmas teljesítmény növekedés. Az Ortur Laser Master 3-hoz képest hatalmas ugrás történt. Teljesítménye ismét duplázódott, viszont a gravírozásnál vágásnál, nem kétszer olyan erősnek, hanem 2,5 - 3-szor erősebbnek tűnik. Ez időben hatalmas különbséget jelent. Egy egy darab gravírozásánál nincs nagy jelentőség, hogy valamit 1 - 2, vagy 10 - 20 perc alatt csinál meg az ember. Egy nagyobb munkánál pl. vágásnál már nem mindegy, hogy 2 vagy 4 óra. Az eddigi 1-2 órás munkát, már el lehet végezni kevesebb mint a fele idő alatt. A továbbfejlesztett optikának és a teljesítménynövekedésnek köszönhetően már 3 cm fa, 4 cm fekete akril is vágható. A kompresszort nem kell külön megvásárolni, a csomag része, így azonnal használható vágásra is. Forgatóroller természetesen csatlakoztatható hozzá.

OLM3 és Algolaser Alpha teszt gravírozás. Mindkettő nagyon szép lett. Az Algolaser kicsit kontrasztosabb, gravírozási idő kevesebb mint a fele az OLM3-nak.

teszt-gravirozas

Összegezve: ha az Ortur Laser Master 3 a lézegravírozók Mercedese, akkor az Algolaser Alpha a lézergravírozók Ferrarija :)

Összehasonlítás:

tablazat

Algolaser Alpha megtekinthető: ITT


Algolaser Delta 22 Watt optikai teljesítménnyel

Az első kompakt lézergravírozó a piacon, amihez nincs szükség, számítógépre, vagy telefonra. Beépített LCD kijelzőjének köszönhetően, pendrive-ról, vagy memóriakártyáról is tudunk gravírozni. Teljesítménye megegyezik az Algolaser Alpha teljesítményével 22Watt.

Algolaser-delta1

Algolaser-delta2

Algolaser Delta elérhető ITT


És, hogy miért érdemes nálunk vásárolni?

-    Magyarországon hivatalos ORTUR ALGOLASER és AUFERO márkakereskedés és szerviz vagyunk.
-    Vásárlási előtti tanácsadás
-    Közvetlen kapcsolatban állunk az anyacéggel.
-    A nálunk vásárolt gépekre garanciát vállalunk.
-    Garanciális ügyintézés azonnal. Minden szükséges szervizalkatrész raktárunkon megtalálható.
-    ÁFA-s számlát adunk.
-    Azonnal raktárkészletünkről szállítjuk a termékeket, akár másnapra.
-    Háttértámogatás, segítségnyújtás probléma esetén.


Mennyire bosszantó tud lenni, amikor valahonnan rendelsz egy lézergravírozót, megérkezik, kicsomagolod, összerakod és nem indul. Kihez tudsz fordulni? Mi lehet a hiba? Webáruházunkban már több száz lézergravírozót értékesítettünk, sokszor a hibaüzenetekből, vagy az elmondás alapján tudjuk, mi lehet a hiba. Egy lézerfej meghibásodás 100.000 Ft feletti költséget is jelenthet. És mi van akkor, ha nem is azzal van a baj? A nálunk vásárolt lézergravírozóknál ettől nem kell tartani. Tapasztalt kollégáink orvosolják a problémát, akár számítógép távkapcsolattal is megállapítják a hiba okát.



Hozzászólás

Jelenleg nincs hozzászólás!

Megjegyzés írás

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December